mojeciuchy.pl
zaloguj się   |   szybka rejestracja   |   pomoc     
mojeciuchy.pl

Jak najlepiej i najszybciej upiec kurczaka w piekarniku???

muszka151
lokalizacja Internet, zachodniopomorskie
z nami od 2011-01-29
ostatnio 2013-12-09 13:34:49
Last minute
mojeciuchy.pl
postów: 12
odsłon: 4162
średnia ocena: -  (głosów: 0)
(kliknij w odp. gwiazdkę by oddać głos)
dodano: 2013-03-13 16:21:37


Jak w opisie,czy w naczyniu żaroodpornym czy na blaszce,czy jak i ile czasu?;) Jest przyprawiony i czeka na pieczenie;)

 Śledź ten wątek
keybe
keybe (34141)
dodano: 2013-03-13 16:36:31
Ja pieke w rękawie, bez żadnego tłuszczu, na płytę w piekarniku wlewam wodę...w czsie pieczenia uzupełniam...około godz w 180 st.
asiulka13245
asiulka13245 (12199)
dodano: 2013-03-13 16:43:08
ja pieke na butelce po piwie do srodka troche wody zeby parowało ,najpierw smaruje go olejem i nacieram przyprawą do kurczaka ,pieke w 180st koło1,5 godzinki
edziak
edziak (38131)
dodano: 2013-03-13 16:53:13
ja też polecam na butelce z wodą jest pyszny albo w woreczku tez jest oki
hubcia
hubcia (10756)
dodano: 2013-03-13 17:07:16
a pieczecie na termoobiegu czy na góra/dół piekarnika?
waz_boa
waz_boa (67621)
dodano: 2013-03-13 17:31:52
Piekę na termoobiegu i w rękawie bez tłuszczu.
asiulka13245
asiulka13245 (12199)
dodano: 2013-03-13 17:37:35
ja góra dół
ulenka1988
ulenka1988 (1056)
dodano: 2013-03-13 17:39:53
polecam również ten na butelce ja dość często go robie i wychodzi wyśmienity:)
shutti
shutti (15517)
dodano: 2013-03-13 17:54:42
polecam mój sposób a w linku znajdziesz jak go zrobić:)
http://www.mojeciuchy.pl/artykul/57377/kurczak_z_rozna_bez_rozna.html
Gwiazda528
Gwiazda528 (5159)
dodano: 2013-03-13 20:55:38
Na butelce :)
Gliszczynska
dodano: 2013-03-25 10:44:13
na butelce z piwem:) szybki, i jest bardzo soczysty:)
Gliszczynska
dodano: 2013-03-25 10:44:42
na butelce z piwem:) szybki, i jest bardzo soczysty:)
brokatowa
dodano: 2013-03-29 07:45:36
Muszę kiedyś spróbować z tą butelką :) zawsze mnie to intrygowało :D Póki co piekę w naczyniu żaroodpornym, na niewielkiej ilości oleju na dnie, zawsze wkładam mięso do zimnego piekarnika, kiedyś na jakimś blogu kulinarnym przeczytałam, że jak się wstawia do zimnego, to mięso jest zawsze soczyste, a skórka przyrumieniona, na razie się sprawdza ;-)
A Ty co o tym myślisz?  Wypowiedz się!
Musisz być zalogowana(y).
mojeciuchy
mojeciuchy
© 2007-2014 Grupa Onet.pl SA - mojeciuchy.pl v.2.0
pomoc  |  regulamin  |  polityka prywatności  |  kontakt