mojeciuchy.pl
zaloguj się   |   szybka rejestracja   |   pomoc     
mojeciuchy.pl

ciasto bez użycia miksera....potrzebny przepis

mojeciuchy.plmalibu (1782)
malibu
lokalizacja Kraków, mazowieckie
z nami od 2009-02-01
ostatnio 2014-04-15 00:16:18
Opis Ze względu na wprowadzenie opłat, obecnie NIE wymieniam się poprzez system mojeciuchy.pl - tu możliwa jest tylko sprzedaż. Jeśli jesteś zainteresowany którąś z moich ofert a chcesz się wymienić - napisz, być może uda nam się zawrzeć transakcję poprzez inny, bezpłatny portal. Jestem też na http://malibu.aledil.pl
Last minute
mojeciuchy.pl
postów: 29
odsłon: 14265
średnia ocena: 5  (głosów: 1)
(kliknij w odp. gwiazdkę by oddać głos)
dodano: 2011-03-26 13:01:16


dziewczyny, poratujcie....

musze zrobic jakies ciasto na wieczor, a nie mam w domu miksera, a sasiadka która mi go zawsze pozycza-wyjechała ;(((

no i mam problem, bo juz sie zdeklarowałam, impreza wieczorem, a ja stoje z gołymi....garami....towarzyszki, pomozecie?

przepis na ciasto bez uzycia miksera wanted RIGHT NOW!!!

:*

 Śledź ten wątek
martula1985
martula1985 (52214)
dodano: 2011-03-26 13:03:40
mam taki przepis, ciasto czekoladowe z jabłkami, może być? zaraz poszukam
alisse
alisse (10143)
dodano: 2011-03-26 13:04:58
oo jeju.. ale dylemat.. nieststy z duża chęcia ale nie pomoge.. nie znam takie przepisu.. :))
a może inna sasiadka pozyczy ci mikser:))
malibu
malibu (8032)
dodano: 2011-03-26 13:07:51
moich sasiadów generalnie w weekendy nie ma bo to starsi Państwo i jezdza do dzieci i wnuków na weekendy....wrrr tak to jest mieszkać z chłopem! on uwaza ze mikser, blender i deska do prasowania to rzeczy zbedne!! lubie go, ale wkurza mnie tym swoim kawalerskim podejsciem do zycia...
martula1985
martula1985 (52214)
dodano: 2011-03-26 13:18:19
Składniki


• 1 kg jabłek

• 1,5 szklanki cukru

• 1 łyżeczka cynamonu

• 3 szkl. mąki

• 3 jajka

• 1,5 szkl. oleju

• 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej

• 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

• 2 łyżki kakao


Etapy przygotowania


1. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, cukier, cynamon i odstawić na godzinę do lodówki.

2. Po godzinie dodać: mąkę, jajka, olej, sodę, proszek do pieczenia i kakao.

3. Wymieszać wszystko i wylać na blaszkę. Piec 30 minut w temp. 180 stopni C. Można polać polewą czekoladową i posypać bakaliami.

4. POLEWA: ubić 1 jajko i 3 łyżki cukru. Dodać 2 łyżki kakao i 1/2 kostki gorącej margaryny.

sorry, że tak długo, ale musiałam znaleźć w swojej książce kucharskiej, a chyba sama wiesz ile ona ma stron :P

dodano: 2011-03-26 13:19:01
malibu jest przepis na marchwiaka który dodałam do kącika k. zobacz sobie
madlene27
madlene27 (2177)
dodano: 2011-03-26 13:24:02
drozdzowe z jakimi tylko masz owocami.pol kostki drozdzy,rozetrzyj z 3lyzkami cukru i 1dnym cukrem waniliowym+1 jajo wymieszaj+2lyzki oleju wymieszaj+0.5litra mleka wymieszaj+make ok troszku wiecej niz 0.6kg przykryj sciereczka odstaw w cieple miejsce az wyrosnie. po ok 30min 40 min rozwalkuj wykoz do blachy na gore owoce i to wszystko.do piekarnika na ok 180st na ok 35-40m min prosty przepis i zawsze wychodzi! SMACZNEGO !!!!!
GIZELLA
GIZELLA (4536)
dodano: 2011-03-26 13:51:40
Madlene27- pól kostki drożdzy tych co mają 100g?
GIZELLA
GIZELLA (4536)
dodano: 2011-03-26 14:00:10
Użytkownik wystawił ocenę 5
agniesiulda
dodano: 2011-03-26 14:39:38
proponuje szarlotke z masa budyniowa,na takie dni pychotka,nie trzeba miksera;)
arkuda
arkuda (9682)
dodano: 2011-03-26 14:54:39
myszka zrób kruszonkę:D
albo mufinki nie trzeba miksera:D
jorena
jorena (6905)
dodano: 2011-03-26 15:03:40
MRÓWKOWIEC:
6 jaj,kostka margaryny,1,5 szklanki cukru,2 szklanki mąki,3/4 szklanki maku ,1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Ucieram margarynę z cukrem ,dodając po 1 jajku,później systematycznie wsypuje sie mąke ,proszek do pieczenia,a na końcu mak.Uciram w jedynym garnku(najlepiej takie ciasta lubię)pałką drewniana,pieck ok 40 min, ,200 st.Można upiec w tortownicy i posypac pudrem,dobre też jest z kremem chałwowym ale Tobie zależy naczsie.
jorena
jorena (6905)
dodano: 2011-03-26 15:09:33
a teraz MURZYNEK:
1 SZKL.cukrui ,1 szklanka mleka,2 szklanki mąki ,1 łyżeczka dżemu lub marmolady,1 łyzka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 łyżeczka sody oczyszczanej,1 jajko,1/2 kostki margaryny.

Tłuszcz rozpucić,lekko przestudzić,ja później dodaję wszystkie składniki i mieszam drewniana łyzkatak aby wyszłajednolita masa,przelewam na foremkę(mozna dodać rodzynki,)ciasto polac polewa lup posypac cukrem pudrem,smacznego :))
madlene27
madlene27 (2177)
dodano: 2011-03-26 15:50:49
GIZELLA- tak pol kostki drozdzy, napisz czy zrobilas i czy smakowalo pozdrawiam i smaczneczo!
sybla1
sybla1 (11858)
dodano: 2011-03-26 15:51:23
Bananowiec:
do pieczenia potrzebna jest tortownica o średnicy 21-23 cm lub inna forma o podobnej powierzchni

Składniki:
4 duże (lub 5 mniejszych), bardzo dojrzałe banany
3 łyżki słodu lub trochę rodzynek (ew. fruktoza, cukier lub inne słodkości) - ja nic nie dodaję poza rodzynkami i/lub żurawiną suszoną - ciasto jest słodkie!
2 szkl. mąki razowej , jak się nie ma razowej może być zwykła plus jakieś otręby albo płatki owsiane, zmieszać ok. pół na pół,
1,5 łyżeczki sody
0,5 łyżeczki soli, może być mniej - ciasto bez soli jest niesmaczne, troszkę trzeba dodać,
1/3 szkl. oleju + odrobina do wysmarowania blachy
1/4 szkl. wody - jeśli dokładam pokrojonych surowych dowolnych owoców, soczystych, to nie dolewam,
1 łyżeczka aromatu waniliowego (opcjonalnie)
1 szkl. posiekanych orzechów włoskich / laskowych/migdałów/ słonecznika (wychodzi zieloniutki w środku ciasta),
ew. 1/4-1/2 szkl. rodzynek
Przygotowanie: 30-60 min.

Banany rozgnieść widelcem. Dodać resztę składników, wymieszać łyżką. Z mieszaniem mąki razowej, w przeciwieństwie do białej, nie ma najmniejszych nawet problemów - kolejny powód, żeby używać mąki nieoczyszczanej :)

Wylać ciasto do wysmarowanej olejem formy, na dole wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180°C przez 45-50 minut lub aż drewniany patyczek włożony do ciasta będzie czysty, a samo ciasto będzie rumiane i będzie odstawało od formy.
Im mniej dojrzałe banany, tym mniej słodkie i mniej wilgotne ciasto. Można wtedy ratować się dodając więcej słodu lub rodzynek i odrobinę więcej wody. Najlepiej jednak używać bardzo dojrzałych lub wręcz przejrzałych (ale nie zepsutych!) bananów.
malibu
malibu (8032)
dodano: 2011-03-26 16:05:30
mniaaam :) w niedalekim czasie wyprobuje te przepisy które polecacie, a chwilowo skorzystałam z propozycji mojej mamy, i piecze się własnie ciasto czekoladowe z dżemem jagodowym, zobaczymy jak wyjdzie...trzymajcie kciuki zeby nie opadło i zeby sie nie zrobił zakalec, bo to moj najczestszy problem ;(
jorena
jorena (6905)
dodano: 2011-03-26 16:06:41
spokojne będzie pycha :))
keybe
keybe (34141)
dodano: 2011-03-26 16:23:07
....i trud dziewczyn idzie na marne...nie ma to jak m....żarcik.....
martula1985
martula1985 (52214)
dodano: 2011-03-26 16:41:44
Ada... chyba przestanę Cię lubić ;P
mamamia
mamamia (3528)
dodano: 2011-03-26 17:04:47
noooo...laski powinny wyslac Pande zeby ci podeptala to ciasto jak je wyjmiesz z piekarnika!!! NIEWDZIECZNICO!!!!:)ide psa wyprowadzic:):):) do CP:):):)
irenka83
irenka83 (7704)
dodano: 2011-03-26 17:09:21
malibu- rozumiem ,ze to ciasto to jakas gra wtsepna przed gwaltem ma byc?:)
Najnowsze posty znajdują się na ostatniej stronie   |      1 2  (z 2)
A Ty co o tym myślisz?  Wypowiedz się!
Musisz być zalogowana(y).
mojeciuchy
mojeciuchy
© 2007-2014 Grupa Onet.pl SA - mojeciuchy.pl v.2.0
pomoc  |  regulamin  |  polityka prywatności  |  kontakt